Tuesday, March 3, 2009

Pok Pek Pok Pek

Dah lama rupanya aku tak update blog....seperti biasalah tgh mood kemalasan melanda

Tapi sebab aku dah siap keje aku blog lah kejap dari opis....aku kdg2 bosan kat opis ni...bila keja aku dah siap n dah puas browse website ape2 aku dah taktau nak buat ape...so aku pon borak2 lah ngan budak prac yg dok sebelah aku ni...

To tell u the truth aku kan kekurangan rakan2 sebaya kat opis ni...mmg lah ade akak2 tapi diorg dah masuk alam lain....jadi ape lagik ngan trainee aku pon jadi lah....mcm borak ngan adik aku je...tu sebab ari ni aku pok pek je kat sebelah...dah lah cubicle aku rendah...tetibe rase mcm ahli mesyuarat tingkap plak hehe

My leg is getting better now....at last i followed zul's advice to see the doctor....aku bukan ape...mls lah nak pegi jumpe doc ni...bila dah betul2 sakit and asik kene leter baru lah pegi...aku sakit kaki ni due to my incident at A&W one year ago...aku pegi interview kat Maybank si sarah keja tulah

The interview was scheduled at 2.30...zul accompanied me...tetibe rase lapar jd kitorg pon nak lah pegi mkn kat A&W coz dekat je ngan Maybank....im not quite sure what was i thinking before opening the door....but i remember catching a glance of my reflection through the front door....and suddenly within secs....aku dah jatuh bedebuk kat lantai A&W....aku tak ingat ape2....my view kabur....yang aku nampak zul pusing pandang aku pastu lari kat aku...die dah pegang kan pintu tu untuk aku but somehow pintu tu mmg berat

My whole body and my left leg dah lepas.....but then pintu tu tertutup cepat and hit my right leg between the ankle....tu yg buat aku terjatuh...and aku tak boleh bangun coz sakit giler and door still tersekat...kasut pon dah terbukak...luckily takde sesape yg gelak...i guess diorg kesian sgt kot dkt aku sebab jatuh teruk camtu....the moment aku jatuh aku tau mesti aku tak dpt keje tu.....terpaksa lah buat muka tebal kat counter A&W...ikutkan aku nak blah je....malu gile nya pasal....nak gi interview pon dah takde mood.....anyway the interview went well tapi keja tu cam tak berapa sesuai ngan aku...tu sebab lah aku pon tak dapat

After that aku tak penah check my leg...eventhough sometimes sakit tu ade terasa....until lah dah one year....kaki aku mule sakit coz mase pegi bandung that day org tu urut kuat gile....jadi kaki aku dah sakit balik....that's why i said to myself i have to go and and see the doc now no matter what

I went to KJMC...doc pon baik je....aku ckp sakit ankle...die pegi selak kain aku sampai knee high....aku kate ankle lah doc..."oh i thought ur knee"...sib baik tak atas lagik....kalo tak dah boleh report hehe...rupenyer salah dengar td bila aku ckp sakit kat mane

Doc said muscle aku dah koyak and coz takde proper treatment jadi my right leg between ankle tu dah loose....thats why aku slalu sakit....die kate this is a common thing among footballers...eh aku tak main bola ok...it's just that the door hit hard on my ankle.....so he said i have to live with it....makan ubat slalu...and jage2 bila nak jalan...kalo jalan tak rata je sure susah...and nowadays aku bila jalan asik tripped je....maybe becoz of that....or if not i can go for a small operation...to clean the wound inside......and to put a small metal in between my ankle to tighten up my leg joints....that's what he said....

Aku dgr operation walopon a minor one aku dah takut....and aku mls nak go thru the healing process...but the best part i will have MC for almost 2 months....cam beranak je plak heheh...tapi kene pakai tongkat dulu....tu sume buat aku takut....so doc said it is not something that u r forced to do....no harm kalo tak buat....but make sure jage kaki tu...and still kalo nak active in sports kene pakai lah bandage tebal2 sket so impact kat kaki tak kuat....tapi kalo nak main netball dah sah lah akan menambah kan beban je coz netball kan kita landing on one foot

Doc kate no rushing.....so die bagi medicine for one month and die nak tgk my progress...im feeling much better now...but still kalo berdiri aku akan put more weight on my left side...taknak strain the other....next week im going to see the doc again....hopefully sume ok

Now im worried mith my jaw....it is getting tighter everyday and difficult for me to chew my food....tak silap jaw aku plak maybe ade kene ngena mase aku jatuh main getah darjah 2 dulu...impact die kuat sampai my jaw slightly dislocated

What's wrong with me....asik jatuh+high impact+resulted in bones problem in the future...hehe

Anyway, hope everythings gonna be fine...i have to rest a lot...and for now no more high heels for walking :(

4 comments:

mediocre sadist said...

jangan salah maybank mengandung! mwahahahahah

HAPPY LIBRAN said...

x salah kan pon...A&W yang salah hahahah

mediocre sadist said...

ida...aku comment,2 bulan yg lepas ida...2 bulan yg lepass!!!!!

HAPPY LIBRAN said...

mauhahahhahaks soriiiiiiiii xtau ade org nak leave comment kuikuikui