Wednesday, January 14, 2009

Hari yang tidak produktif

The title says it all....aku perasan sejak aku kerja balik after long holiday end of dec, aku cepat mengantuk and cepat letih...tetiap hari sekarang 10.30 mesti dah ngantuk nak tido...which is good coz dulu2 aku hanya akan tido pukul 1 pagi....bgn awal pon no hal....but now tido awal pon bila bgn tahap kengantukan tu dah menggiler...adakah disebabkan terlalu lama on holiday..aku tak sure heheh

Anyway, Alhamdulillah parents and nenek aku telah selamat sampai ke msia on sunday 4th of jan....semua sihat cuma ada batuk2 sikit.....the flight was delayed....they took Saudi Air and supposed to be a direct flight from Madinah to KUL....but then the captain announced there was a technical problem and they had to land at the nearest airport which is Jeddah...and the fact that they had to discharge the fuel on air before landing due to the heavy weight made me worried even more....the only thing that I could picture was a scene from Die hard movie...during a fight between bruce willis and the terrorist on a moving airplane....hero bukak fuel cap and then lit the fire and letupkan the airplane....i know it was nothing like the movie....tapi darah aku berderau je bila my mum sms me from Jeddah

At 2.00 am, a representative from Tabung Hj called and informed me about the delay....bagus lah diorg ni...efficient heheh....the flight was delayed nearly 5 hours and they managed to arrive KUL at 9.30am....due to heavy traffic at the arrival hall, semua nak jemput jemaah haji, aku tak dapat jumpe semua...aku jumpe abah dulu....and abah naik kereta ngan aku....the other 2 cars were my sis and Ferris....so 3 kereta lah pegi jemput kat KLIA....

Abah byk lah bercerita kat aku dlm keta....Abah nampak lain....rambut semua dah memutih and pakai whole suit pon semua putih....mentang2 dah Haji kan....skali tgk imam masjid mane plak heheh....so ape lagi, sampai depan rumah je....berlaku lah adegan cerekarama...aku peluk mama and nenek....lama plak tu...nangis2....coz aku sorang je yang tak dapat jumpe semua tadi kat airport....petang tu kitorang buat doa selamat...ingatkan nak buat ngan jiran2 depan je.....but Alhamdulillah orang masjid pon datang for a total of 25 ppl....kitorg kat blakang sebok prepare food untuk org yang dtg....tak sangka ramai pulak yang dtg...lagi berkat...Alhamdulillah

I would like to say thanks to everybody yang mendoakan kesejahteraan both my parents and nenek selama mereka pergi menunaikan Haji....may Allah bless all of you.... and Im thankful that everything went smoothly...Im so happy

Suddenly the next day, while I was working, my phone rang....and I saw my mum's name on it...I smile to myself....that is something I miss for 42 days...coz my mum loves to call me...tak sah kalo tak call sekali sehari mase aku keja....mesti je ade cerita and gossip....padahal kejap lagi bila aku balik, my mum akan cerita lagi but extended version pulak....

Now i know where I inherit the talent...It was from my mum....I said to myself....here it goes again hehehe

3 comments:

i hate stupid smart aleck said...

ha! skang ni better la since member bergosip dah balik. my mom LOVES to ask me about my stuff, especially now that im in a relationship.

but then again, i can relate to ur mom's situation. ye la kan... if tak gosip ngan anak, sape lagi yg dia ada 'more feel' to gossip with. ;)

but it's fun kan? ala2 gilmore girls gittew :D

whats new with u wahai ida. ym dah kena block lagi kaaaa?

HAPPY LIBRAN said...

haha gilmore girls.saba jelah

tulah tak sangke aku my mum kuat bergosip, pasal family, kawan, jiran and byk lah.officemate aku pon dah tau sgt aku gayut ngan sape.aku balik keja die continue lagi..lawak betul lah hehe

yeah i guess she's more comfortable with me.akak aku dah kawin.adik aku kecik lg.so aku jelah yg best buat teman borak hehe

hahah ko mcm tau2 je kan.a'ah dh kene block lah ape lg.ni tgh survey benda baru ah ni...tungguuu

i hate stupid smart aleck said...

ekke

u can chat via yahoo mail kan... so bukak je la browser y!mail n online lah anda...

btw, kalo ko dah kawen nanti ngan sapa dia nak borak with? mungkin dia akan mould adek ko pulak bit by bit. :D