Thursday, November 20, 2008

Lama punya cerita

Aku teringat satu kes masa aku pegi The Curve dulu...

Aku ni biasalah kan fav aku mesti nak ke ladies...selepas aku 'membuang' ape2 yang patut aku pon touch up lah sket muka aku kat cermin

Tetibe dtg lah satu mak budak ni...die carry budak dlm umur setahun...ntah kenapa aku dpt rase yang mak budak ni nak masuk toilet tp takkan lah die nak angkut baby tu skali....mula2 maknya survey je dulu...aku buat2 lah taktau....tapi gamaknya lepas die observe yang dlm toilet tu possibility boleh trust aku higher than the rest die pon tetiba dtg kat aku

"Akak, akak lame lagi ke...boleh tak tolong tgk kan anak saye kejap...saye nak masuk toilet kejap je"...obviously dari rupa mak budak ni mmglah younger than me....mak muda lah ni...i know i know umur2 mcm aku ni patut nya dah kawin ade anak satu...tp apa kan daya hehe...so aku pon kate lah boleh

Anak die boy...comel je dok pandang2 dekat aku...mmg senang nak carry...x nangis langsung...maklumlah ada setengah budak ni pantang org lain pegang sure meraung nya....aku yang mase tu baru je dapat niece mmg lah still fail nak pegang2 budak ni....kiranya belum biasa lah lagik...mr zul suka gelak kan aku kalo aku ckp aku kekok...tau lah dia dr kecik dah bergelumang ngan budak2 coz mak dia ambik upah jaga anak jiran...penah dulu aku agah budak and budak tu nangis die punyalah gelakkan aku...die kate aku x pandai nak agah...pastu muka aku garang...saba jelah

Lepas mak budak tu dah keluar dia pon kate lah " tima kasih ye kak tolong tgk anak saye ni "...
Skali aku terpikir...what if aku ni sebenarnye org jahat ke ape ke...dia boleh selamba je kasi aku pegang anak dia....i mean yelah kan nowadays dengan mcm2 cerita yg kita dgr i dont think so aku nak kasi stranger pegang anak aku...walopon kejap...coz in a split seconds pon anything can happen

Teringat aku satu berita aku baca dulu, dia ni baru je abis pantang so dok umah lah jaga baby...dtg lah kawan anak sedara dia melawat...die mmg dh slalu dtg rumah jd of course lah kita percaya...yg mak ni suruh lah budak tu tgk kan baby die kejap coz die nak buang sampah...dlm mase sekejap tu jugak lah budak tu boleh bawak lari baby tu and nak jual...sib baik polis dpt tangkap and masa tu die tgh in the midst of selling off the baby...so senang cerita beware lah....we cannot be too sure of something...kalo dah feel doubt baik lah tak payah teruskan niat kita tu

Bila aku keluar toilet aku citer lah what happened just now to mr zul....die boleh gelakkan aku pastu kata mesti lawak kan....hish sabar jelah mamat ni :p

6 comments:

Anonymous said...

betul ke anak dia... tah2 dia pun baru ambik anak org lain... silap2 awak kena tuduh menculik...

HAPPY LIBRAN said...

tulah kan...mintak2 lah jgn...kalo bag lagik susah...dibuat nya ada drugs ke...tak pasal2 je kita yg kena

Jiji said...

Nak terberak punya pasal@!~ Heheheh kalo jadik kat aku laa kan... urmm...

.
.
.


ok tak dapat bayangkan@!~


maybe buat pekara yang sama.

tp itu pon kalo dah mmg tahap takbleh menahan lagi dah laa.

HAPPY LIBRAN said...
This comment has been removed by the author.
HAPPY LIBRAN said...

kalo baby ko aku bawak lari je kuikuikui

HAPPY LIBRAN said...
This comment has been removed by the author.