Sunday, November 9, 2008

2nd Update

Dah lah penat dr jamuan raya kat opis jumaat tu...the next day ari sabtu family aku buat Kenduri Cukur Jambul and Kenduri family aku nak pegi haji....so balik2 je mlm tu mmg tak rest...sume tolong kemas rumah...buat souvenirs for the guests...

from left (clockwise) : sara, nenek, mama, makcik teh, iya, mak busu

Pukul 12.30, org surau dtg and kitorang mule kan bacaan Yasin, tahlil and all....pukul 2.00 baru geng marhaban datang for cukur jambul Adelia...Adelia comel sgt pakai gaun putih and hairband die...Yusuf merangkap photographer aku plak videographer...tapi aku x dpt cari charger videocam aku so last2 gune jelah function video kat camera aku...aku lupe mane aku letak...Alhamdulillah all went well....Adelia pon tak nangis throughout the cukur jambul ceremony...kitorang sume hepi...and TQ to all yang datang...we really appreciate it

mama yg pegang Adelia sepanjang cukur jambul ceremony

diam je rambut dia kene potong

the proud parents
mr zul dtg menjengah
Malam tu plak at 10.30pm we all headed straight to KLIA to send Yusuf...Yusuf balik mlm tu jugak and sib baik die balik after the kenduri at least dpt lah merasa majlis tu kan....suma letih...aku pon tak drive...naik kereta kia carnival pak anjang aku yg aku tak penah dpt naik sampai skarang....naik2 je suma tertido penat punya pasal....
Rase sekejap je...dulu last entry aku pasal hantar Yusuf pergi belajar...rupanya dah 3 tahun dah and Yusuf pon dah grad...so now dia balik sana nk keja...everytime hantar Yusuf kitorg mesti bubye die dkt hujung lepas die naik train...without fail...siap ckp Yusuf nanti awak naik train jgn lupa ambik port kat tepi tingkap tau nk bubye....everytime pon mcm tu....ni jelah gamba yg dapat aku capture...tu pon blur sebab thru screen...to Yusuf good luck and jgn lupa kim salam kat org Taiping k hehe...see you next year

4 comments:

iMi said...

idaaaaaa... baby looks like the father in this photo!! babes, bila parents ko and nenek akan ke mekah?

HAPPY LIBRAN said...

soriii aku tak perasan ko ade msg...hah mcm father die...biar betui..marah akak aku dgr kang kuikuikui, ntahlah coz bila tgk face to face mcm muka akak aku plak hehe...family aku pegi haji ari ahad mlm

Anonymous said...

mr zul & cik ida mmg dah sepadan, bila lagi nak naik pelamin... muka dah ada keserasian dah tu...

HAPPY LIBRAN said...

hahah saba jelah...doa2 kan ye...amin :)