Thursday, May 21, 2009

Bila aku dah tak keruan

Aku perasan sekarang ni aku selalu lupe mane aku park keta aku....mostly dekat my office lah...kalo aku pegi mv ke or other shopping malls dah sah aku hafal tempat aku parking tu...let say C24

Tapi problem nye aku asik lupe bila aku parking kat office...nak kata parking space tu besar sgt tak jugak tapi mmg aku boleh jadi blank lah sometimes till i have no idea where i parked my car in the morning

Nak jadikan cerita kat company aku ni ade lah 3-4 org yg bwk black savvy mcm aku....jadi whenever i saw black savvy aku terus je pegi kat keta tu as if that's mine

Ada one incident ni, bila aku dah sampai kat keta savvy tu aku nmpk tissue atas bonet keta...aku pun menyumpah lah "suke2 hati je campak tissue atas keta aku"....skali bile angkat tissue nmpk ade taik burung kering...so dlm hati aku ohh ade plak sesape yg baik hati nak tutupkan taik burung atas keta aku...aku pon siap bersihkan lah.....

Sambil bersihkan tu sempat gak mata aku tgk kat dlm keta..."bila pulak aku punye tissue cover bunge2...siap ade cushion bunga2 plak tu"...tapi tak sedar gak...tgn still tgh bersihkan taik burung tu ngan tissue....

Later on baru teringat "arrrggghhhhhhh ni bukan keta aku lah bodoooo" hahahaha....then sempat pandang sekeliling takut org nampak....pretend nothing happen and terus lah aku carik keta aku sendri....tak pasal2 hari tu aku dah wat kerja welfare bersihkan kreta org lain :p

But the other day.....aku pon press lah kunci keta...skali at the same time " Ida, tu bukan kreta awak lahh " hahaha i laughed like hell...at last ade jugak org caught me in action...aku yg blur "alahhhhhhh salah lagik" sambil senyum kerang busuk jelah....n then boleh tanye plak...."mane kreta saye ye"....."awak park kat belah sane lah tadik"....hehehe sib baik org lain nmpk not the owner of the car

Nampaknya aku kene cat keta kuning lah lepas ni baru senang nak spot :p

2 comments:

mediocre sadist said...

weh..ni penyakit urat saraf ni..baik ko gi check kat spital :p

Anonymous said...

kelakar lah ida nie... sonok pulak akak baca awak wat welfare tu... kahkahkah...