Thursday, September 11, 2008

My workstation

Keja aku buat train schedule...walopon aku sbrnarnye grad comp sc tapi aku sronok buat keje ni...part yg lawak bile train aku buat hal je sure member2 aku msg what's wrong with ur train...mentang2 lah aku keja kat sini...

tapi aku buat schedule train je...aku tidak ade kene mengena jika train aku delay...kerana kalo delay korg mesti dgr due to technical failure...betul lah tu...so nothing to do ngan schedule....aku dulu mase jd class monitor slalu ape wat duty roster sume...xkan leh silap kot...aku dah master dh sume heheh...n walopon train ni ikut schedule...tapi bile train tu dh terawal atau delay...train tu sendri akan catch up balik...itu lah system die...jgn tanye nape mcm tu...coz aku yg buat schedule je...bukan aku yg wat system train tu...kalo aku yg wat mmg mak kayo lah heheh

mampos kalo bos aku dpt tau aku citer2 pasal train kat sini...siap letak gamba tu heheh so ni lah die workstation aku bile aku nk wat train schedule....name bilik ni simulator room...also training room for control executive...control executive baru lah keje die monitor train performance everyday...diorg keje shift...24 7....diorg ni duduk dlm bilik khas...ade byk tv so that diorg leh monitor each platform for each station...mase time tangkap gamba ni aku tgh bosan gile...dan kesejukan ya amat...coz bilik ni sejuk giler okay...rase nk pakai kot bulu je hehe




korang nampak tak button merah tu...each button represent each station...so kalo aku tekan je button tu...train yg tengah kat station tu pon EB lah...emergency brake...abislah sume passenger dlm tu tergolek dok heheh...sian cik jiji...sib baik ko dh x naik train lg...tp name pon emergency so time2 emergency lah br gune....

kalo nak marah boleh lah marah kat mat indon n bangla...kdg mat arab pon yg suke2 hati je terjun kat track tu...nk ambik brg jatuh lah...ambik gamba lahh...aku tau lah korg jakun kat track aku...tapi kot ye pon kalo nak terjun gi ler terjun kat ktm nye track...for sure jd pancake...kalo train aku sure x menjadi nye...coz sebelum train langgar korg...train dh EB dulu...heheh ade gak 2-3 kes yg beriye nak commit suicide kat track aku...mmg tak bejaya ler nampaknye nk kene gelek...tapi maybe bole jd ayam kfc extra crispy je...kate high voltage kan...so sng citer jgn lah memandai nk terjun track ek heheh

dulu 1st mase aku keje sini pon...aku terkejut bile bos aku kate nanti bwk lah ida pegi visit control room...aku xleh byg mcm mane...skali tgk ala2 broadcasting pon ade coz byk tv heheh..kate budak baru jakun lah sket kan...so ape2 aktiviti berkaitan train aku sume bejalan kat sini

sape yg takleh nak agak lagi aku keje kat mane ni x dapek lah den nk nolong nye heheh

2 comments:

gary said...

wei apsal train lambat?!!!

maintenance tolong buat keje ikhlas sket ye!

:P

HAPPY LIBRAN said...

muahahahaks kan dah ckp dah

sori ye encik train saye dah berumo tu sebab slow

akan aku habaq kat maintenance dept nanti kuikuikui